2018 m. vasario 4 d., sekmadienis

Honk Kong stories

. 2 .

Saugios sienos


Sienos nuogos laukia sukabintų atvirukų, o aš dėlioju mintis užkąsdama aštuonkoju bei neaiškios kilmės ir sudėties sushi.
Mojavo šiandien man iš banko Maneki-Neko katytė, nešdama institucijai ir jos žmonėms sėkmę... ir pinigų skėtį. HSBC gal dėl to ir siekia padanges, kad prisikviečia katinais naujus lankytojus užklysti. Aš pasirašyčiau, jei labai reikėtų dar vieno banko kortelės kišenėj.
Teko stoty pabuvoti kartą kitą ir atkreipė dėmesį mane švieslentės raudonai žibančios. 5000 HKD (~500 pounds) bauda laukė tų, kurie tiestų ranką išmaldos prašyti. Ir gi tiksliai - atvirkščiai nei Londone ar Vilniuj, čia gyvena tik turtingi ir laisvi. Pinigais ir mintimis. Jiems duonos teikia jų restoranėliai ir darbštumas. O apgauti užsieniečių [ar savų] jiems, matyt, nekyla noras.

Užsukęs į restoraną, nerastum 4-to stalo. Ar 14-o ir 24-o... '4' čia nelaimingas skaičius ir, atvirkščiai nei '13' -
mūsiškis, jis neša negatyvą net ir 400-šimtukui.
Kai ateisi valgyti kažkur, nepamiršk įsimesti į rankinę servetėlių porą, jei mėgsti susitepti. Nes vienam žmogui skiria čia tik po vieną popierinę nosinaitę. Net tokiuose tinkluose kaip Pret-A-Manger. Tuo tarpu daugumos vietinių rankinėse rasi plastikinę/metalinęs tarą, skirtą šaltam gėrimui ar karštai sriubai. Kodėl tai vyksta? Kad medžiai žaliuotų ir plastiko naudojimas mažėtų. Sąmoningi šiuo klausimu - maži ir dideli.
Jei reiktų patarimo, kaip langus išsišveisti, atkeliaukit čia. Nežinau, kokį jie ten skystį vartoja stiklams valyti, bet jų vitrinos blizga net prie judriausios gatvės, kur lietus ir dulkės maišosi šiuo metų laiku. Ir neūtinai tai PRADA ar GUCCI.
Jei nori būti amžinai jaunas, atvyk į Honkongą. Tik su viena sąlyga - turi būti bent per galvą ūgiu aukštesnis už vietinius žmones. Kone kiekvienas, paklaustas, kiek man duotų metų, minusavo bent 5-6 nuo tikrojo amžiaus. Ir viskas... Tik dėl aukšto ūgio! (gal dar dėl šviesių plaukų...).
Ir... Jei nori saugiai jaustis mažytėse gatvėse net ir naktį.... atvažiuok į Honkongą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą