2018 m. vasario 4 d., sekmadienis

Hong Kong stories

. 1 .

Small city big lights

Čia šiukšlių konteinerių apkrautose pakampėse kvepia jūros gėrybėmis. Aprūkę restoranų langai nuo grill mėsytės, McDonalds'e gali rasti omarų sriubos, bet studentų ir higienos, atitinkančioS bent 1 lietuvišką higienos puodelį atitikmens - 0. Bet tu eini ir uodi, trauki į save to maisto kvapą ir žinai, kad net jei gyventum 200 metų, nespėtum išvalgyti visų tų nuostabių dalykų tose purvinose gatvėse/kavinėse/prabangiuose restoranuose.
Čia šviesoforai perėjose pėstiesiems klykia garsiau nei automobiliai. Čia gatvės kertasi ne tik vertikaliai-horizontaliai, bet ir aukštyn-žemyn.
Čia, skirtingai nei Londone, vyrų (atvykėlių - pirmiausiai, o tada - ir vietinių) kišenės dydį rodo ne suglamžytas ir per trumpas/didelis kostiumas, išsiskėtusios marškinių sagos, bet dailiai nulieti kostiumai, ką tik kirptos barzdos bei plaukai, įdegusi oda ir sveika išvaizda. Tokia, kur tikriniesi, ar ne Holivudo/Bolivudo dievaitis apsilankė. Moters (atvykėlės ir/ar azijietės) klasę parodo ne suraukta kakta, papūstos lūpos ar dirbtinės blakstienos bei juodas paakių pravedimas, bet skaisti ir švytinti oda, profesionaliai padažytos akys, neiššaukianti, bet dėmesio verta moteriška eilutė, pabrėžianti moters prižiūrėtą kūną, bei bangomis ar tiesiai krentatys ant pečių plaukai...

Čia 25 metų vietinės/nepalietės/filipinietės merginos elgiasi kaip lietuvės 16-metės. Jos siekia į tavo ranką įsikibti, jom patinka kikenti, telefono ekraną puošti vietine pop žvaigždute iš gal vietinio X-faktoriaus. Jos kaip vaikai stebi tave ir išsižiojusios klausosi tavo pramanytų arba ne, istorijų.

Čia aukšto lygio restorane žmonės sėdi su žieminėmis striukėmis, nes... Nėra šildymo! Nei namuose, nei viešose vietose. Viskas, ką jie turi - tai laukimą, kol praeis šalčiausios metų dienos (+9 laipsniai).

Čia jie pusryčiams valgo lipnius ryžius, panašius į tirštą sriubą, kurioje rasi ir mėsos, ir daržovių, ir kokių dar tai priedų. Jiems nebūtų keista, kad kažkas Lietuvoje iš pat ryto valgo vakarykščius cepelinus. Nes pusryčiams jie sotinasi riebiai ir sočiai.

Čia vidutinė darbo savaitė - 52 valandos. Jie per savo laisvas dienas dažniausiai tiesiog miega, žiūri TV ar nueina į artimiausią kino teatrą. nes tiesiog būna pavargę.

Čia beveik niekas negamina. Kam gaminti, jei gali už tiek pat ir dar pigiau pavalgyti kažkur šalia darbo/namų. Ir dar indų neplauti.

Čia dideliai atrodantis, mažos kvadratūros miestas...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą