2018 m. birželio 22 d., penktadienis

Kaip mano originalias idėjas jau įgyvendino kiti

.--.


MAISTO PLANAI Į NAMUS

Dar kai 7pack.lt ir panašūs konceptai su tikslių kalorijų maisto planais, pateikiamais į namus dar tik vaidelenosi įkūrėjų sapnuose, aš jau buvau susirašiusi verslo planą, kaip užkariausiu turtingųjų namų virtuves su galiniame garaže gamintais patiekalais! Inspiracija kilo netyčia užmačius įmonės Rusijoje tinklalapį, kurie palaikė garsios aktorės Agnės Ditkovskytės kūno linijas tiekdami jai kosminius pinigus kainuojančius, '1200 kcal per dieną' maisto planus. Radau aukso karštinę. Ja susirgusi sunegelavau (nes gi toookie pinigai!) pakilo temperatūra, supykino ir po savaitės buvau apie tai pamiršusi. Po metų kitų dar-tuo-metu-ne-influenceriai užpildė savo sienas nuotraukomis, kaip jie nebegamina ir kūdėja naudodamiesi minėtomis maisto tiekimo paslaugomis iš skirtingų lietuviškų tiekėjų.

Pramazinau. 

FOTOGRAFIJA

Aš domėjausi fotografija dar tada, kai nebuvo kilęs tas visuotinis entuziazmas su 'X photography/fotografija'. Buvau paauglė, o rankose jau laikiau truputį šūstresnį nei kitų skaitmeninį fotoaparatą. Fotografavausi dažniausiai save, gėlytes ar katiną. Brangiausias mano pirkinys ever (net iki dabar) buvo veidrodinis fotoaparatas, kuriuo, galvojau, crash'insiu vestuves ir renginius, tuo pačiu pildydama savo kišenes bei portfolio. Kol lėtapėdiškai ištraukdavau fotoaparatą tik kelionėse, pro mane praėjo fotografų viesulas ir nusitempė mano norus ir svajas. 

Prašoviau. 

TEISĖ

Šitas geriausias. Kalbėti daug nereikia. Statistiškai galėčiau įrodyti, kaip bent 80% mano studijų laikų pažįstamų ir draugų, kurie gal net nemąstė 15-os metų, kaip jie grūmos pirštu teisėjui prieš veidą (ką aš svajojau daryti + pasipuošusi aptemptu kostiumėliu), dabar vadovauja-veda į priekį-konsultuoja-laikosi advokatūros egzaminus-kalba LOGIN'uose-visaip kaip kitap varo į priekį kaip tam tikros teisės srities specialistai. Bliamba, kokie jie visi kieti. 

Studijavau, patiko, pabandžiau praktikoj, lievai gavosi, palikau. Užtai kažkas kitas sėkmingiau įgyvendin(ėja) mano idėją.

COACHING'AS

Čia buvo užėjęs toks konsultavimo vajus. Seminarai, mokymai, treneriai, sertifikatai. Tiek daug ir visokiausio plauko, skirtingų kainų ir kokybės. Uostinėjau orą, kur čia man kas pametės kokią galimybę tapti kažko tai couch'erė. Mąsčiau, gal pasivadinti tiesiog gyvenimo konsultante? Daryčiau asmeninių finansų excel lenteles, vesčiau vaikus į mokyklą ir non-stop kalbėčiau už savo klientus į ausį jau įaugusią ausinę. Ir imčiau už tai daug pinigų. Daug. Pinigų. Lietuvoje gal kokie keli oligarchai gali samdytis tokius konsultantus. Perkėliau savo misijos įgyvendinimą į užsienį. 

Atvažiavau, pamačiau, kokia užkimšta rinka ir praėjo noras. Užsimaniau gelbėti dramblius Azijoje. 

PODCAST'AS

Ne, nu... Manau, koks 9 iš 10, pasiklausę ir pažiūrėję Joe Rogan'o 3 valandas trunkančių podcast'ų (koks lietuviškas vertimas??), susižavi idėja kalbinti įvairius žmones įvairiais klausimais ir turėti keletą milijonų sekėjų. Tai aš ta tarp tų 9-ių. Net pavadinimą išsirinkau, žinojau, kuriam kambary sodinsiu įžymybes ir mokslininkus bei kaip laisvai ir protingai juos kalbinsiu visas 2-3 valandas. Pakarščiavau, sunegalavau, praėjo. 

Po pusmečio žiū, Facebook'e ir Instagram, zmones.lt ir kituose portaluose užderėjo išaugo influencerių 'gyvi' podcast'ai. Še tau, kad nori. Ir vėl pasiėmė mano idėją!!

KNYGA

Kai už teminius rašinėlius namo parnešiau pirmuosius neigiamus pažymius (tuo metu tai buvo štampukai liūtuko pavidalu), gavau pylos ir tėveliai ėmėsi darbo. Būdama antrokė rašiau ne apie tai, kaip vasarą braškes skyniau, o aprašinėdavau šaldytuvą, stovintį virtuvėje bei jo turinį. Kelioliką prirašytų sąsiuvinių per trumpą laiką lėmė, kad jau 4-oje klasėje per pamoką savo istorija apie tai, kaip atrodys ateitis (su skraidančiom mašinom, aišku), užpildydydavau pusę sąsiuvinio. Fantazija laki ir nevaldoma - tėvai nespėjo pirkti sąsiuvinių. Varžiausi su klasioke (jai nežinant), kas greičiau parašys mini knygą (12 psl.) 

15 metų pirmyn (a.k.a. forward) ir plinta kaip virusas naujos lietuvių autorių knygos ir knygelės, popieriniai, audio ir kindle variantai, mokymai kaip rašyti ir rašinėti, kaip parduoti ir pardavinėti. Gimiau rašytojų eroje, kurioje dialogai man painiojasi su mano paauglystės dienoraščių turiniu.  Škėmos nė kvapo. PASIĖMĖ MANO IDĖJĄ! 

MUZIKOS GRUPĖ

Buvom puikaus balso merginos, bendrai įdainavusios Riaubiškytės ir kitų dainas, atlikdamos jas mokyklos aktų salėje. Mano balsas suskambėjo Valinskienės dainose ir žinojau, kad galiu užkariauti pasaulį, jei tik būsiu nuolatos užkimusi.

Pastoviai sirgti nenorėjau, tad pamiršau idėją. Metai-du ir mūsų scenas užvaldė merginų ansamblių anšlagas. Jas visur kvietė, jos puošė žurnalų viršelius ir net dabar - po 10-ies metų - visi kalba apie jų trečius vyrus (ar žmonas). 

Ir vėl prašoviau... 

RESTORANAS/BARAS

Na, prisipažinkit... Kiek jūsų nemąstė apie savą restoraną ar bar1, a?? Jei jūs nemąstėt, tai aš pamąsčiau už jus. Prieš kokį dešimtmetį gi nebuvo nei Užkalnio, nei geriausių restoranų apdovanojimų. Nes nebuvo TIEK restoranų, ir tiek juose besilankančių. Mąsčiau, kaip mano bus geriausias ir pelningiausias, kaip bus kitoks nei visi, nes nebus cepelinų ir keptos duonos. Galvojau, kaip pajūryje  ir sostinėje atversiu naują restoranų kortą. 

Keletas metų į priekį ir mano bendraamžiai išpirko visas nužiūrėtas vietas ir juose įkūrė maisto vietas. Dabar gauna apdovanojimus. 

***

Ir dar daug kitų mano idėjų pasigvelbė svetimi žmonės! Būti Rūta iš NUO.IKI, daryti vlog'us, užlipti į Fitness bikini sceną, sukurti drabužių ar rankinių liniją, išvirti veido kremą, daryti makiažus, filmuoti meilės istorijas, atidaryti boutiq'ą, SPA, viešbutį, autoservisą, nufilmuoti filmą ir t.t. ir pan. Dabar suprantu, kodėl reikalingi tie patentai. Tik ar užpatentuočiau idėją, kurią savaip jau įgyvendino pusė pasaulio??



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą